WhatsApp Sipariş Hattı
Keratin Bakım Hakkında

Keratin Bakım Hakkında

Keratin, derimizde, tırnaklarımızda, dişlerimizde ve saçlarımızdan çokça bulunan bir maddedir. Saçımızdaki keratin, yapılan işlemler sonucu (boya, perma, renk açma, ısı kullanımı vb.) temel keratin dokusunda (korteks) ve saçı koruyan dış kapaklarda (kutikil) fiziksel ve kimyasal aşınmalar oluşur. Bu aşınmalar sonucunda saç nemini tutamaz, şekil almakta zorlanır ve parlaklığını kaybeder. Elektriklenme problemleri, sürekli kırılması ve dökülmesi keratin dokusundaki yıpranmadan meydana gelir. Saçımızın sağlığı keratin ve nem yeterliliği ile doğru orantılıdır.

Keratin bakımının; son zamanlarda ünlü stilistlerin, kıvırcık ve yönetilemez saçların 3 aya kadar kalıcı bir şekilde pürüzsüz ve parlak görünümünü sağlayacaklarını iddia etmesiyle popürlerlik kazanmış ve bir anda herkesin tek yöneldiği bakım olmaya başlamıştır. Peki keratin bakımının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

KERATİN BAKIMI AVANTAJLARI 

  • Saç dış kapaklarını sabitlediği için ışığı daha iyi yansıtır ve saçın daha parlak görünmesini sağlar.
  • Elektriklenen, kabaran saçlarda düzleşme sağlar.
  • Uygulama sonrası saçlar çok daha yumuşak hale gelir.
  • Ev tipi şampuan bakım kremi şeklindeki keratin bakımı günlük bir etki sağlarken, kuaför salonlarında ısı ile uygulanan keratin bakımı 3-4 aylık kalıcı etki gösterebilmektedir.
  • Her gün fön çekmek zorunda olan kişileri bu zahmetten kurtarmaktadır.


KERATİN BAKIMI DEZAVANTAJLARI

  • Saçta aynı parlak ve düz görüntü için, uygulamanın yenilenmesi gerekmektedir. Ancak yenilemenin sık tekrarlanması durumunda saçta hasarlanma riski yüksektir.
  • Saçta geçici parlaklık sağlayan bu işlem, özellikle açık renk tercih edenler ve sık boya uygulayan kişiler de aşırı kuruma etkisi yaratabilir.
  • Ürünlerin büyük bir kısmında “formaldehid” adında keskin kokusu olan, alerjik ve kanserojen etkisi ile bilinen güçlü bir kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasalın uzun süre solunması sağlıklı değildir. Bu nedenle profesyonel bir kuaförde iyi havalandırılmış mekânlarda uygulanması önemlidir..


Keratin bakımının 2 yöntemi vardır. Birincisi ''formaldehid'' adı verilen kansorejen maddeyi içinde bulunduran ürünlerle yapılır. İkinci yöntemde ise formaldehid, sodyum hidroksit, tiyo veya lye gibi kimyasal maddelere ihtiyaç duymadan saçları sağlıklı tutmak için amino asitler ve bitkisel yağlar kullanan ürünlerle yapılır.

Bu iki yöntemin ayrıntılarına bakmak için tıklayınız:

Yayınlanan 2020-11-14 Saç Bakımı & Boyama Teknikleri, Keratin Bakım 0 1467

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü